Måltid: Köttfärssås med fullkornspasta
>> fredag 12 februari 2010
5 portioner
5 dl Oatly havredryck
250 ml Oatly iMat lätt
300 g färska champinjoner
2,5 st gul lök
2 st morötter
2 st vitlöksklyftor
0,5 st röd paprika
1 dl tomatketchup
1 tsk Sambal oelek
1 tsk nymald pepparmix
potatismjöl
vitpeppar
salt
500 g fullkornsspagetti
150 g ost 10%
oregano
Hacka lök, paprika och champinjoner i lagom stora bitar och riv morötterna. Bryn köttfärsen i en gjutjärnsgryta och när den är genomstekt, tillsätt löken och bryn tills den blir glansig. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop medans pastan kokar klart. Krydda upp med salt och vitpeppar efter smak och red av med lite potatismjöl för tjockare konsistens. Servera med riven ost och lite oregano överst.
Per portion
729 kcal
49 g protein
18 g fett
91 g kolhydrater
0 kommentarer:
Skicka en kommentar