Recept: Köttfärssås
>> tisdag 16 februari 2010
5 portioner
5 dl Oatly havredryck
250 ml Oatly iMat lätt
300 g färska champinjoner
2,5 st gul lök
2 st morötter
2 st vitlöksklyftor
0,5 st röd paprika
1 dl tomatketchup
1 tsk Sambal oelek
1 tsk nymald pepparmix
potatismjöl
vitpeppar
salt
Hacka lök, paprika och champinjoner i lagom stora bitar och riv morötterna. Bryn köttfärsen i en gjutjärnsgryta och när den är genomstekt, tillsätt löken och bryn tills den blir glansig. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop. Krydda upp med salt och vitpeppar efter smak och red av med lite potatismjöl för tjockare konsistens.
Per portion
334 kcal
29 g protein
14 g fett
24 g kolhydrater
0 kommentarer:
Skicka en kommentar