Recept: Äppelpaj

>> fredag 12 februari 2010

8 portioner

130 g mjölkfritt margarin
6 st äpple
2,8 dl vetemjöl
0,9 dl socker
0,5 tsk vanilinsocker
0,5 tsk bakpulver
Kanel

Skala äpplena och skiva/dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en insmord pajform och pudra över ett tunt lager kanel. Smält margarinet i en liten gryta. Ta av margarinet från plattan och rör ner socker, vanilinsocker, bakpulver och vetemjöl. Justera mängden vetemjöl så att en lätt kladdig konsistens erhålls. Smula degen över äpplena och grädda den i ugnen på 225 grader tills fin färg erhålles.


Per portion
285 kcal
2 g protein
13 g fett
39 g kolhydrater

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Kategorier

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Tilbaka längst UPP