Måltid: Teriyakikyckling med råris

>> onsdag 13 januari 2010

3 portioner, ca 20 min

1,2 dl råris
450 g kycklingfilé
300 g wokgrönsaker
250 g Oatly iMat
1 dl Teriyakisås
1 tsk Sambal Oelek
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja

Koka råriset enligt anvisning, gärna i förväg då det tar 40-45 minuter. Skär upp kycklingfilén i tunnare stavar. Woka grönsakerna i lite olja på hög temperatur. Ta ur grönsakerna och stek kycklingen i lite olja på hög temperatur. Häll på teriyakisåsen, iMat, sambal oelek och pressa ner en vitlöksklyfta. Lägg i grönsakerna och låt koka ytterliggare några minuter. Red av om tjockare konsistens önskas.


Per portion
550 kcal
41 g protein
19 g fett
52 g kolhydrater

4 g fibrer
2.2 mg järn
214 mg natrium

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Kategorier

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Tilbaka längst UPP