Måltid: Teriyakikyckling med råris
>> onsdag 13 januari 2010
3 portioner, ca 20 min
1,2 dl råris
450 g kycklingfilé
300 g wokgrönsaker
250 g Oatly iMat
1 dl Teriyakisås
1 tsk Sambal Oelek
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
Koka råriset enligt anvisning, gärna i förväg då det tar 40-45 minuter. Skär upp kycklingfilén i tunnare stavar. Woka grönsakerna i lite olja på hög temperatur. Ta ur grönsakerna och stek kycklingen i lite olja på hög temperatur. Häll på teriyakisåsen, iMat, sambal oelek och pressa ner en vitlöksklyfta. Lägg i grönsakerna och låt koka ytterliggare några minuter. Red av om tjockare konsistens önskas.
Per portion
550 kcal
41 g protein
19 g fett
52 g kolhydrater
4 g fibrer
2.2 mg järn
214 mg natrium
0 kommentarer:
Skicka en kommentar