Måltid: Teriyakikyckling med ris
>> tisdag 26 januari 2010
Hårfin skillnad på denna och tidigare rätt med råris.
4 portioner
600 g kycklingfilé
350 g wokgrönsaker
1 dl teriyakisås
300 g iMat lätt
1 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta
2 dl ris
1 tsk Sambal Oelek
Koka riset enligt anvisning. Skär upp kycklingfilén i tunnare stavar. Woka grönsakerna i lite olja på hög temperatur. Ta ur grönsakerna och stek kycklingen i lite olja på hög temperatur. Häll på teriyakisåsen, iMat, sambal oelek och pressa ner en vitlöksklyfta. Lägg i grönsakerna och låt koka ytterliggare några minuter. Red av med lite potatismjöl om tjockare konsistens önskas.
Per portion
496 kcal
41 g protein
12 g fett
55 g kolhydrater
0 kommentarer:
Skicka en kommentar