Recept: Baconbiff med Sambal Oelek
>> söndag 10 januari 2010
17 st biffar
700 g Nötfärs 10%
140 g Bacon
2 st stora morötter
2 st stora lökar
1,5 dl havregryn, fiberberikade
2 st vitlök
1 tsk salt
1 tsk pepparblandning
1 tsk Sambal Oelek
Skär baconen väldigt fint och lägg i en matberedare. Häll i lök, morot, havregryn, vitlök och kryddor och kör tills en fin pasta erhålls. Blanda ner färsen för hand. Forma i lagom stora biffar, ca 10 cm i diameter och stek i panna/grill. Tryck till biffarna när du lägger dem i pannan så att de inte blir för höga. Stek 2-3 minuter per sida.
Per biff
108 kcal
10 g protein
6 g fett
3.5 g kolhydrater
1 g fibrer
1.3 mg järn
97 mg natrium
0 kommentarer:
Skicka en kommentar